Gouden ballen

Neem even vier minuten en bekijk hoe deze mensen £100.000 verdelen. De emotie van geld ten voeten uit—wat doet het huidige geldsysteem met mensen.

Wat gaat er door je heen?

Een prachtig voorbeeld van het prisoner’s dilemma.

Published by Martien van Steenbergen

Wise Fool

Join the Conversation

2 Comments

  1. Pijnlijk, maar menselijk….. doet me denken aan een boek (ben de titel even kwijt) dat ik een tijd geleden las over een zeer arm dorpje waar nog nooit een misdaad was gepleegd en waar toen een hele rijke man kwam die een enorme beloning uitloofde aan degenen die een moord zouden plegen. De beloning zou het dorpje kunnen redden van leegloop…. intrigerend wat er dan voor processen ontstaan bij mensen….. Net als hier eigenlijk, het meisje dat de man bespeelt door hem met bijna betraande ogen te smeken om zijn eerlijkheid en vervolgens te kiezen voor het grote geld in plaats van een zuiver hart…..

  2. Een voorbeeld hoe we kunnen leren om een rat te zijn. Is dat waar het over gaat in het leven? Ik vind van niet. Helaas is het dan wel zo, zoals ook dit filmje laat zien, dat economisch rijk worden meestal niet lukt. Is dat waar het om gaat? Ik blijf dat een spannend dilemma vinden in mijn leven.

    hartelijke groet,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.